BELGISCH BRASVAR-VARKENSVLEES
Hoofzakelijk verwerken we in onze slagerij varkensvlees dat gekweekt en geslacht werd in België 
Van dit vlees kopen we enkel de allerbeste kwaliteit aan en verlangen van de leveranciers om 2-daags vers te leveren.
Varkensvlees van de bovenste plank: smaakvol, mals én sappig. Ons varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Zorgzaam en ecologisch gekweekte BRASVAR’kens garanderen keer op keer een lekker stukje vlees op uw bord. Daarmee word versheid en kwaliteit gegarandeerd!
SPAANS VARKENSVLEES (IBERICO)

Naast het Belgische varkensvlees hebben we nog varkensvlees-specialiteiten:

Het Ibérico varken is een autochtoon ras dat exclusief toebehoort aan het Iberisch schiereiland en zeer verschilt van het Europese blanke varken. Door het klimaat, vrijheid en voedsel heeft het Ibérico varken zijn kwaliteit te danken. Om aan de Spaanse geldende regels te voldoen, wordt er voor de voortplanting uitsluitend gebruik gemaakt van zeugen die van het pure Ibérico ras zijn.

ENKEL- EN MEERVOUDIGE VETZUREN

Het vlees van deze varkens bevat een hoog percentage aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. De enkelvoudige vetzuren, ook wel omega 9 genoemd, zijn voor de mens gezond en komt ook bijvoorbeeld voor in olijfolie. De meervoudige vetzuren (omega 3 en 6) zijn essentieel voor het bestaan van de mens en hebben een positief effect op het verlagen van het cholesterol gehalte. De leeftijd van het vlees (10-18 maanden) zorgt ervoor dat het vlees erg rood gekleurd is waardoor het ijzergehalte 3 tot 4 keer meer is dan het blanke varken, en het een hoog zink gehalte en veel vitamines B en E bevat.


MONTANERA DIEET

Een beperkt aantal varkens wordt geselecteerd om het montanera dieet te volgen. Het montanera dieet wil zeggen dat de varkens in het seizoen (1 oktober tot 15 december) uitsluitend voeding eten wat de natuur te bieden heeft. Deze voeding bevat hoofdzakelijk de bellota eikels, aromatisch gras en verdere natuurlijke producten die er groeien. De varkens moeten in deze tijd minimaal 60 dagen in de natuur verblijven en 46 kg in gewicht aankomen om de naam bellota te mogen dragen. Om 1 kg aan te komen moet het varken gemiddeld 10 tot 15 kg eikels eten. Door de opbrengst per boom van 8 tot 20 kg eikels, wordt er 1 tot 2 hectare grond per Ibérico varken gebruikt. Door de vele eikels die het beest eet krijgt het vlees een sublieme nootachtige volle smaak!


(bron: www.iberdeli.nl )

Het iberische varken - deraza

HET IBERICO VARKEN - INFOFOLDER