Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Varkensvlees

Brasvar

Brasvar is het huismerk van de slagerij wat varkensvlees betreft. Wij werken met varkens van de beste kwaliteit die gekweekt en geslacht worden in België.

Het Brasvar varken is een specifiek ras van varkens dat bekend staat om zijn hoogwaardige vleeskwaliteit. "Brasvar" is een afkorting van "Braekel" en "Duroc", de twee varkensrassen die worden gekruist om dit specifieke ras te creëren.

Het Braekel-ras is oorspronkelijk afkomstig uit België en staat bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit en smaak. Duroc-varkens, aan de andere kant, zijn een ras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en wordt gewaardeerd om hun goede vleeskwaliteit, malsheid en marmering.

Door de Braekel en Duroc rassen te kruisen, werd getracht de positieve eigenschappen van beide rassen te combineren, the best of both worlds

Het Brasvar varken wordt vaak gekweekt volgens specifieke richtlijnen om de kwaliteit van het vlees te blijven garanderen, zoals voldoende ruimte voor de dieren en gebalanceerde voeding. Het is varkensvlees van de bovenste plank: smaakvol, mals én sappig.

Het Brasvar varken wordt gewaardeerd door fijnproevers en chef-koks vanwege de superieure kwaliteit van het vlees. Het wordt vaak gebruikt in de gastronomie voor het bereiden van hoogwaardige vleesgerechten.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website www.brasvar.be

Iberico 

Iberico varkens worden voornamelijk gefokt en gekweekt in Spanje en Portugal. Ze staan bekend om hun bijzondere vleeskwaliteit, unieke smaak en traditie. Deze wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het dieet en de leefomstandigheden van de varkens. 

Het Iberico-varken is afkomstig van het Iberische schiereiland en verschillen heel hard van andere Europese rassen. Ze hebben een opvallende verschijning, met hun donkerbruine tot zwarte vacht. Een ander opmerkelijk kenmerk van deze varkens is hun vermogen om intramusculair vet op te slaan, wat zorgt voor mals en sappig vlees.

Een heel belangrijk aspect van het Iberico-varken is hun voedingspatroon. Tijdens het opgroeien worden deze varkens gevoed met eikels, ook wel bekend als "bellota" in het Spaans. Dit voedsel speelt een cruciale rol bij het creëren van de unieke smaak van het vlees. Het grazen op eikels geeft het vlees een nootachtige smaak en zorgt voor een marmering van vet in de spieren. Dit draagt dan weer bij aan de delicate textuur en het rijke aroma.

Wist je dat ook de jamon Iberico deel uitmaakt van ons assortiment? Neem zeker eens een kijkje onder specialiteiten.

De Iberico-ras heeft verschillende classificaties, afhankelijk van de voeding en de levensomstandigheden van de varkens. De hoogste kwaliteit en meest gewaardeerde categorie is "Iberico de Bellota", wat betekent dat de varkens vrije uitloop hebben in eikenbossen en zich voornamelijk voeden met eikels. Andere categorieën omvatten "Iberico de Cebo de Campo" (varkens gevoed met eikels en ander natuurlijk voedsel) en "Iberico de Cebo" (varkens gevoed met voornamelijk graan en voer).